Hundmat för din Bäste Vän – Listan

Kvaliteten på Hundmat du ger till din hund kommer till största del avgöra hur den kommer att må och många gånger då en hund mår dåligt så är ofta valet av mat avgörande. Det finns många olika saker att beakta, om din hund kliar sig ofta så kanske svaret är så enkelt att maten du ger till din hund består till stor del av spannmål, och din hund kanske är väldigt känslig mot det.

– Individuellt vad som är bäst för olika hundar
– hundmat av topp kvalitet kommer att kosta mer men ger dig en hund i superskick
– Spannmål eller inte?
– Torrfoder eller färskfoder?

1. Klass Hundmat

klass-hundmat-2Klass är ett färskfoder som tillverkas i Sundsvall och finns i flera olika former. De finns i sorterna Klass Normal, Klass Fisk och Klass Plus och alla dem är ett komplett helfoder. Klass är en utmärkt kost för dig att prova eller byta till om din hund har problem med magen eller klåda. Klass hundmat är rå och tinas upp i kylen några timmar innan eller ett dygn innan i kylen.

Typ av foder: Färskoder
Ursprung: Sverige
Företag: Klassfoder i Sundsvall AB

2. Royal Canin

maxi-adult-i24gss-2Royal Canin MAXI Adult är ett torrfoder och är framtaget för större hundar mellan 26-44 kg. Detta foder har en hög smaklighet som är utänkt via dess form på foderbitarna, storleken och konsistensen. Royal Canin`s Maxi Adult innehåller även Omega fettsyror syror för att ge pälsen en friskare och bättre glans. Ska även innehålla höga halter glukosamin och kondroitin, EPA och DHA som har  antiinflammatoriska egenskaper.

Typ av foder: Torrfoder
Ursprung: X
Företag: Royal Canin

Kom ihåg att bara för att någon säger till dig att det funkar bra på deras hund och att du borde köra samma så betyder det inte att det kommer att ge samma resultat på din hund. Hundar precis som människor är olika och reagerar på olika sätt.

Vi jobbar här på en lista för att ta fram bra information som underlättar för dig att välja hundmat.

 

Färsk hundmat Innehåller rått kött som du tinar upp
Torrfoder Består oftast av spannmål