http://sexvibe.video/

2018’s Guide till Bästa Hundkopplet – Flexikoppel, Paracord, Läder, Handsfree, Cykelspringer

2,620

Om du har en hund i ditt liv, lägger du ner mycket tanke på omvårdnad om honom. Du har gjort efterforskningar för att hitta den bästa maten, sängen, veterinären och även försäkringar. Men här är en aspekt av livet för din hund som många ägare inte lägger ner så mycket tanke på – kopplet!

Ditt hundkoppel är precis lika viktigt för hans hälsa och välmående som till exempel hans tandskötsel. Tror du oss inte? Läs vidare för att lära dig om:

  • Varför det är så viktigt att välja rätt koppel
  • Olika typer av hundkoppel
  • Vad lagen säger om hur du bör hålla din hund kopplad

Som du kommer att lära dig, är det ett viktigt val att välja rätt koppel, oavsett om du har en hundvalp eller en äldre hund. Är du redo att dyka ner i 2018’s guide till bästa hundkopplen? Vi sätter igång!

Hundkopplet

Låt oss prata lite om varför det är så viktigt att du har ett koppel till din hund. Ett bra hundkoppel gör förstås de där eftermiddagspromenaderna mycket enklare, men det finns så klart även andra faktorer du bör överväga när du ska köpa ett hundkoppel.

När hunden är hemma är han fri att göra vad han vill. Han kan springa omkring och jaga ekorrar, eller bara ligga och sträcka ut sig i skuggan under ett träd. Men när ni är ute bland folk, finns det andra saker du behöver tänka på.

Det första är din hunds säkerhet. Saker som är sunt förnuft för människor ligger inte i hundens natur. Till exempel kan en trafikerad gata uppfattas som farlig för människor, medan den för en hund kan verka lockande. Så många bilar att jaga! Att hålla hunden i koppel gör att du kan hjälpa din hund att göra bra val!

För det andra så vet du aldrig vad du kan vänta dig när du tar ut hunden bland folk. Du kanske har den mest väluppfostrade hunden i världen, men vissa situationer kan göra att han reagerar oväntat. Ett exempel på detta är om ett stökigt barn kommer i närheten av din vovve. Detta barn kanske skrämmer Rocky och gör honom chockad.

För det tredje så skyddar ett hundkoppel din hund från sjukdomar! Han löper mindre risk att utsättas för loppor, valpsjuka och parvovirus om du kan hålla honom nära dig när ni är ute och går.

Slutligen, i vissa fall är det helt enkelt lag! Överallt i världen säter samhällen upp lagar som fordrar att du har hunden i koppel utomhus bland folk utanför avsedda områden. Detta är inte grymt – faktiskt så är det smart! Koppellagar skyddar din hund och skyddar allmänheten från hundar som inte är så väluppfostrade.

Promenera med stil

Ett bra hundkoppel praktiskt. Ibland är det även ett lagkrav. Men det finns även något mer du och ditt husdjur får med ett koppel – stil!

Det finns bokstavligen tusentals med olika designade koppel du kan välja mellan. Oavsett om du vill ha ett vanligt svart koppel eller om du och din hund föredrar ett läckert rosa eller rött, så finns det garanterat ett koppel som du och din vovve kommer att älska.

Många koppel säljs tillsammans med matchande halsband, så att du kan koordinera setet. Sedan väljer du en ID-bricka för att komplettera uppsättningen. Du kan hitta varianter alltifrån hjärtan och hundben till brandposter och dödskallar! Det finns verkligen något som passar alla smaker!

Du vill ju så klart ha en ID-bricka ordentligt fastsatt i halsbandet med all nödvändig ID-information. Det allra viktigaste är att där står ditt namn, hundens namn och ditt telefonnummer.

Ett praktiskt och funktionellt hundkoppel

Det kan vara roligt att välja mellan olika stilar på hundkoppel. Ska du köpa det rosa en eller det svarta? Men vad som är ännu viktigare än att välja färg och mönster på hundkopplet är kopplets funktion.

Vi ska prata om olika typer av hundkoppel om ett ögonblick. Men till att börja med kan det vara smart att tänka igenom vad du ska använda ditt koppel till. Självklart ska du använda det till att gå ut med och hålla din vovve med dig. Men ska du också använda det vid träning? När du tar honom till veterinären?

Du måste också ta hänsyn till storleken på din hund. En bichon frisé klarar sig bra med ett tunnare och lättare koppel. En sankt bernhardshund behöver förstås något mycket robustare.

Slutligen, när du väljer ett koppel, ta hänsyn till dina egna behov också. Är det bekvämt för dig att hålla i kopplet eller föredrar du en handsfree variant? Är du en hundpromenerare som ska hålla i flera koppel på en gång? Tycker din hund om att sticka iväg, och du föredrar en hopfällbar sort? Din hund och din livsstil är båda saker du behöver tänka på när du väljer ett koppel!

Är du redo att lära dig mer om de olika typerna av hundkoppel? Låt oss titta på vad som finns ute på marknaden när du ska ut och shoppa ett koppel till din vovve!

 

När man ska välja långt eller kort hundkoppel

När du handlar nytt hundkoppel, kommer du att märka att det finns en mängd olika koppellängder att välja mellan. Vissa koppel är väldigt långa och andra är extremt korta, bara några meter i längd.

Olika situationer kräver olika koppellängder. Långa koppel är bra att användas vid träning, promenader och även när du vill binda fast hunden utomhus. Korta koppel kan också användas för träning, men är även behändiga när man går längs trafikerade gator, vid transport i fordon eller när man cyklar.

Återigen behöver du överväga vad det är du vill göra med ditt koppel innan du väljer ut ett. För vardagliga promenader kommer ett standard, mellanstort koppel att räcka bra. Om du ska träna eller promenera med din vovve i mer ovanliga omgivningar, kan det vara nödvändigt med en annan längd.

Okej, så är du redo att börja leta efter ditt nya koppel? Nu ska vi titta på vilka olika typer av hundkoppel som finns tillgängliga för dig och din bästa vän.

Olika typer av hundkoppel

Som vi nämnde är olika typer av koppel lämpliga för olika typer aktiviteter och livsstilar. Här är de mest populära koppelalternativen som finns på marknaden idag.

Läderkoppel

Läderkopplet används vanligen till att träna hundar i brottsbekämpning och i militären. Det är starkt och robust, och det är lite kortare än vissa andra koppel. Det betyder att det fungerar bra för träning, också med stora hundar!

Tänk på att läder är som ett gott mellanmål för vissa hundar! Förvara ditt läderkoppel utanför räckhåll för att hindra att han tuggar på det.

Flexikoppel

Flexikopplet är ett bra allroundverktyg. Vanligtvis består dessa koppel av ett plasthandtag med en liten spärr. När du trycker på spärren blir kopplet kortare. Du kan sedan låsa kopplet vid önskad längd.

Flexikoppel är riktigt praktiska! Du kan använda dem när du tar ut hunden för att göra ifrån sig, och hålla honom i en utsedd “toahörna”. Du kan också använda flexikopplet för vardagliga promenader. På öppna områden? Där kan du ge din hund lite mer utrymme. Nära bilar och trafik? Dra in kopplet så det blir kortare.

Handsfree-koppel

Handsfree-kopplet är ett mycket bekvämt alternativ om… ja… du vill hålla händerna fria! Du kanske ofta tar med din vovve till centrum, eller kanske du samtidigt kör en barnvagn när du går ut med hunden. Handsfee-koppel är också ett bra alternativ om du vandrar med din hund, eller bara vill ha händerna fria för att kunna svara i telefon eller scrolla på sociala medier.

Handsfree-koppel fästs vid midjan. Vissa modeller har ett extra handtag så att du snabbt kan ta tag i din hund om han drar iväg för långt.

Tvillingkoppel

Tvillingkoppel är idealiska för de som är ute och går mer än en hund! De är tillbehör som kan sättas ihop med ditt vanliga koppel och skapar en “Y”-form. Det innebär att du kan hålla två hundar samtidigt, med bara en hand.

Hundpromenerare älskar tvillingkoppel. De gör så att koppelbanden inte trasslas ihop när man är ute med flera hundar.

Paracordkoppel

En typ av koppel du kanske inte har tänkt på är paracordkopplet. Paracord, eller fallskärmslina, tillverkas av ett starkt nylonmaterial som är flätat eller vävt i en snygg design. När kopplet lindas upp, kan det bli tre gånger så långt, vilket skapar ett mycket bekvämt överlevnadsverktyg!

Paracordkoppel finns i alla möjliga färger och styrkor. Dessa koppel är extremt hållbara och vissa kan bära så mycket som 250 kg.

Cykelspringer

Om du är cyklist kanske du är intresserad av en cykelspringer! Dessa koppel är en rak arm som du fäster på cykeln, så att din hund kan springa vid sidan om dig samtidigt som han håller ett avstånd från din cykel.

Vissa väljer att använda cykelspringer på rullstolen. Assistanshundar brukar vanligen ha ett speciellt koppel som de tränats med. Men servicehunden kan “fästas” vid en rullstol med hjälp av en cykelspringer.

Trafikkoppel

Ett trafikkoppel är ett extremt kort koppel som används, som det låter, i områden med mycket trafik. Använd ett trafikkoppel när du går över gatan i storstäder. Sätt på ett trafikkoppel när du åker färja för att hålla din vovve i närheten. Eller då du befinner dig på någon fullsatt tillställning, då är trafikkopplet mycket användbart. De skyddar din hund från att skada sig, och får honom att känna sig tryggare i stressiga situationer.

Vanliga frågor om hundkoppel

Det finns så många olika stilar, längder och typer av hundkoppel att det kan bli överväldigande när man ska försöka välja ut ett. För att hjälpa dig på traven, har vi sammanställt en lista över de vanligaste frågorna från de som handlat nya koppel.

1. Är flexikopplet det vanligaste kopplet?

Ett flexikoppel är inte nödvändigtvis den vanligaste typen av koppel. I allmänhet väljer människor som inte är bekanta med de olika stilarna av koppel, ett vanligt nylonkoppel. Ett standardkoppel är bra för vardaglig användning, oavsett om du ska ut och rasta valpen på hans vanliga runda eller om ni ska ut på en promenad runt grannskapet.

Flexikoppel är dock förmodligen ett av de bästa alternativen för hundägare. Med detta har du en större kontroll som du inte får med ett standardkoppel. De är starka, de är slitstarka och eftersom de är infällbara är de lätta att förvara. Tryck bara in kopplet och förvara det i en kökslåda eller häng det på din koppelhållare.

2. Hur vet jag när jag bör använda ett paracordkoppel?

Paracordkoppel finns i många olika stilar. Du kan hitta dem både i nätbutiker och hantverksbutiker, till exempel Etsy. Och det finns faktiskt också många gör-det-själv-guider på nätet som lär dig att skapa ditt eget paracordkoppel!

Eftersom de är så lätta att få tag på, ökar paracordkopplen i popularitet. Men hur vet du om du behöver ett sådant? Tja, du kan alltid använda ett paracordkoppel även om du inte har något specifikt behov av ett. Paracordkoppel är mycket användbara överlevnadsverktyg. Om du är fjällvandrare, husbilscampare eller ägnar dig åt andra utomhusaktiviteter, är ett paracordkoppel mycket användbart och behändig.

Stora hundar kan också enkelt hanteras med ett paracordkoppel. Dessa koppel är mycket slitstarka. I vissa fall kan de utstå upp till så mycket som 250 kilos dragkraft!

3. Vilket är det bästa hundkopplet?

Ja, det är upp till dig att bestämma! Som du nu vet så finns det olika koppel för olika situationer. Din speciella situation kanske bara fordrar ett lätt koppel. Kanske har du en liten hund, eller använder bara kopplet för att leda hunden från huset till bilen. I det fallet räcker det bra med ett lätt standardkoppel.

Men vi rekommenderar i alla fall att du överväger ett infällbart koppel. Dessa är bra för att hålla din hund nära dig i händelse av oväntad fara, eller för att hindra honom från att jaga den där ekorren eller hjorten. Om du har en större hund kan du välja ett paracord- eller läderkoppel, vilka tenderar att vara lite starkare.

Så, vilket är det bästa hundkopplet? Det bästa hundkopplet är ett kvalitetskoppel som passar din stil, dina omständigheter och dina behov!

4. Finns det fördelar med läderkoppel?

Vi börjar från början. Många väljer att inte använda ett hundkoppel i läder eftersom de ju är tillverkade av animaliska produkter. Dessa koppel kan tillverkas av huden från kor, får eller andra djur. Om detta inte stör dig, finns det några anledningar till varför du skulle vilja välja ett läderkoppel.

För det första tenderar läderkoppel inte att få hål, fransa sig eller bli smutsiga lika mycket som nylonkoppel och andra koppel. De behåller sitt utseende oavsett under vilka förhållanden du använder dem, oavsett om du tar ut hunden i regn eller solsken.

För det andra är de som använder läderkoppel väldigt nöjda över hur bekväma de är. De är lätta att hålla i och glider inte i händerna som vissa andra koppel. Det betyder trevligare promenader för alla.

Slutligen är läderkoppel ofta kortare än andra koppel. Det betyder att de är bra, inte bara för att hålla din vovve vid din sida, utan också för att vara en hjälp vid träning.

5. Bör jag skaffa en koppelhållare?

Ja! Detta rekommenderar vi verkligen! Det finns några väldigt enkla, praktiska skäl till detta. För det första älskar din hund att gå på promenad! Genom att förvara dina koppel utom räckhåll med en koppelhållare, hjälper du honom att undvika frestelsen att få tag på kopplet och skada det.

För det andra hjälper en koppelhållare dig att hålla dina koppel, om du har mer än ett, trasselfria och i gott skick. När dina koppel hänger på en hållare kommer de inte att försvinna eller sugas upp i dammsugaren. (Hallå, det händer!)

Slutligen, och den mest praktiska anledningen, är det bekvämt! När dina koppel förvaras tillsammans är det enkelt att bara ta ut det du vill ha. Om det uppkommer en nödsituation, eller om din hund bara plötsligt och snabbt behöver ut för sina toabestyr, kan du kvickt hitta och sätta på det koppel du vill ha.

Det är samma sak med koppelhållare som med koppel – om du kan föreställa dig en stil, finns det förmodligen någon som säljer den! Välj bland moderna mönster, rustika stilar eller även söta och originella hållare.

6. Jag har hört att handsfree-koppel är riktigt bra. Stämmer det?

Ja! Men som med alla koppel, finns det både för- och nackdelar även med handsfree-koppel.

Handsfree-koppel är underbara om din hund följer dig överallt. Tar du vovven med på affären? Bär ett handsfree-koppel så att du kan bära alla dina påsar. Bär du din bebis med dig? Ett handsfree-koppel ger dig möjlighet att ha full kontroll över både din hund och din baby.

Det finns dock nackdelar med handsfree-koppel. Den största nackdelen som många uttrycker är att kopplen inte erbjuder samma räckviddskontroll som utdragbara eller andra koppel. Med det sagt, så har många ändå ett “nöd”-handtag; ett handtag som du kan ta tag i om du snabbt behöver dra din hund i säkerhet.

En annan nackdel är att personer med större midjemått kan uppleva kopplen som obehagliga. Inte alla handsfree-koppel är gjorda för att passa större individer, så om du har några funderingar kring detta, prova kopplet innan du köper det.

7. Vad funkar bra vid cykling? Bör jag skaffa ett säkerhetskoppel?

Cykelkoppel, eller cykelspringers, är något ganska nytt. Allteftersom fler och fler runt om i världen börjar pendla med cykel eller börjar cykla på fritiden, blir konceptet med cykelkoppel alltmer populärt. Det finns några populära märken med cykelspringers, så även om alternativen är mer begränsade än för andra koppelvarianter, finns de ändå.

Så hur fungerar de? Jo, kopplet är som en arm som fästs på din cykel. Vanligtvis fäster man vid en lägre punkt, som vid bakhjulet, för att skapa en låg tyngdpunkt. Denna låga tyngdpunkt gör det möjligt för hunden att springa längs med cykeln utan att råka få dig att välta.

Det finns något du bör tänka på när du ska köpa cykelkoppel. Det är följande: Vilka är trafikreglerna i landet där du bor? Anledningen till varför man bör överväga detta är att inte alla cykelkoppel kan användas på båda sidorna av cykeln. Till exempel skulle du i Sverige sannolikt vilja köpa ett koppel som fäster på höger sida av cykeln. Detta håller hunden ur vägen för trafiken.

8. Vad ska jag titta efter när jag köper ett hundkoppel?

Ja, nu vet du lite grann om olika typer av koppel och vilka olika material de kan tillverkas av. Du har mycket att tänka igenom: vill du ha ett läderkoppel eller ett av nylon? Föredrar du paracord eller ett knallrosa koppel? Det är du som väljer!

Det finns dock några saker du bör tänka på när du köper ett koppel:

  • Var inte snål! Ett bra koppel är en investering i din egen och din hunds säkerhet, så var inte rädd för att betala lite mer.
  • Ha din hunds storlek i åtanke. Om du köper ett koppel för en hundvalp, tänk på att du kan komma behöva göra en “uppgradering” när hunden växer.
  • Försök undvika gummikoppel. Gummi tappar i kvalitet med tiden. Denna typ av koppel kan brista och gå av i kritiska ögonblick.
  • Känn till rådande koppellagar. Detta är självklart – ta hänsyn till de rådande koppellagarna i samhället du bor i när du väljer koppel.
  • Köp alltid ett extrakoppel! Ett koppel kan när som helst tappas bort, vara blött eller på annat sätt inte vara användbart eller tillgängligt.

9. Hur sköter jag mitt hundkoppel?

Bra fråga! Detta beror förstås på vilken typ av koppel du köper. Nedan följer några tips för att försäkra dig om att ditt koppel håller länge:

  • Om du har valt ett läderkoppel, se till att du oljar in det. Olja gör så att lädret ser bra ut och skyddar det från torrhet och sprickor.
  • Tvätta aldrig kopplet med blekmedel! Blekmedel är väldigt starkt och kan skada fibrerna och försämra kvaliteten.
  • Om du måste tvätta kopplet, använd bara en fuktig trasa och lite diskmedel. Skölj sedan och häng upp för att lufttorka.
  • Om kopplet blir vått i regnet, är det bäst att bara hänga upp det för att torka. Detta motverkar mögel och även starka odörer.
  • Infällbara koppel bör alltid förvaras fullt infällda.
  • Cykelspringers bör förvaras på ett torrt ställe för att förhindra att de rostar.

10. Behöver jag använda en sele tillsammans med hundkopplet?

Det är en bra fråga! Hundselar kan i vissa fall användas i stället för halsband. Så varför väljer man att göra detta? Ja, det finns några anledningar!

  • Selar är riktigt bra för valpar! Valpar är ju små varelser som lätt kan glida ur sina halsband. En sele är säkrare och kan hjälpa till att undvika skada din lilla vovve.
  • Det finns även fördelar med selar för stora hundar. Om din hund är stark, kan en sele ge dig mer kontroll när ni är ute och går.
  • Om din hund är energisk, kan en sele hjälpa honom hålla sig säker. Med en sele är det mindre risk att man orsakar skador på nacken när hunden drar i kopplet.
  • Selar är väldigt användbara när man reser. Hellre än att låta hunden åka i en hundkorg, varför inte använda en säkerhetssele för att hålla hunden säker i bilsätet?

Det är inte nödvändigt med en sele tillsammans med ditt hundkoppel, men det finns fördelar med dem. Mindre risk för skador, mer kontroll och större säkerhet är bara några av dessa fördelar.

11. Behöver jag ett koppel för min inomhushund?

Det är en bra idé att ha ett koppel till hands, även om din hund är inomhus hela tiden. Att resa med din hund blir enklare med ett koppel, för hundar behöver också kisspauser! Du kommer också att behöva ett koppel när ni åker till veterinären eller hundsalongen.

12. Om jag inte har någon egen hund, då? Kan jag fortfarande köpa ett koppel?

Vi är så glada att du frågar! Vi ville lägga in lite “något för alla” i den här guiden till hundkoppel, så vi måste ju också inkludera icke-hundägare. Du kan köpa ett koppel till din katt, din kanin eller din hamster. Det finns koppel till barn också!

Men om du inte har husdjur och är tveksam till att sätta ditt barn i koppel, kan du alltid köpa ett bra koppel till din osynliga hund. Precis som de andra kopplen i den här guiden, finns det några särskilt bra fördelar med koppel till osynliga hundar:

  • Gör så att den där jobbiga grannen tror att hon håller på att bli galen.
  • Du får nöjet med koppel-shopping utan att behöva ha bekymret med att faktiskt ha en hund.
  • Bra konversationsstartare.
  • Ingen som jagar brevbäraren.
  • Du kan ta med din osynliga hund på alla restauranger utan att behöva oroa dig för att bli utslängd.
  • Hyresvärdar älskar dem.

Sammanfattningsvis

Ibland kan det kännas svårare att välja ett koppel än att faktiskt välja en hund. Men var bara lugn: det är inte så knepigt som det verkar. Välj bara några varianter som passar storleken på din hund, din användning och din personliga livsstil. Sedan kan du sätta igång med shoppingen! Och kom ihåg, det är aldrig fel att äga mer än en sorts koppel. Det är bra att vara beredd på alla olika situationer som du och din vovve kan komma att stöta på.