http://sexvibe.video/

Schäferns Hudproblem kallad “Pyoderma”

2,713

Schäfern brukar ha en tendens att få lite hudproblem och de brukar kallas “pyoderma” vilket betyder en hudinfektion och då ofta pga. en bakterie. Den kan både ligga på det yttre hudlagret med även sprida sig djupare in i huden och resultatet brukar bli s.k. hot spots. Vilket är små röda, fuktiga och många gånger kliande fläckar, där håret försvunnit eller skrapats bort.

Behandling

Behandlingen mot detta är antibiotika och det läks vanligtvis inom några dagar om hunden lämnar såret ifred. Om såren hamnar på en mindre kroppsdel så kan det vara lämpligt att göra ett omslag med en gasbinda så att hunden inte är där och kliar och river upp såret hela tiden. Om såren hamnar i nacken eller på ryggen så kan en idé vara att hitta en stor t-shirt att dra över huvudet.

Inte bara ett bakteriellt problem

Men hudproblem kan även uppstå av andra skäl än bakteriell och en orsak är då felaktig kost. Många schäfrar är överkänsliga mot vete, vilket ofta är huvudingrediensen i hundmat. Även majs och andra vegetabiliska ämnen kan yttra sig som klåda, så var noga med att kolla upp din hunds mat.