http://sexvibe.video/

Skötsel av klor på din schäfer

3,625

Schäferns klor behöver trimmas, men hur ofta beror mest på vart du motionerar din hund. Promenerar du mest på asfalterade trottoarer så slits naglarna ner ganska bra, men bor du på landet eller låter du din hund vara mycket inomhus så behöver du underhålla din schäfers klor lite oftare. Lättast är att du försöker att klippa dem lite varje vecka, då slipper du klippa så mycket varje gång och det blir skönare för din hund att alltid ha korta klor.

När du ska klippa din hunds klor så är det viktigt att du använder rätt verktyg och rätt teknik. Detta eftersom att din hund har ett litet blodkärl i nageln, som löper från tassen ungefär halvvägs in i nageln. Så du måste veta innan hur mycket du kan klippa av så att du inte kommer åt blodkärlet, så börja försiktigt och ta lite varje gång, du kommer att lära dig hur mycket som du kan klipp av utan att det börjar blöda. Skulle det börja blöda när du klipper kommer hunden förmodligen att gnyla till lite och blod kommer att droppa, men tryck med en papperstuss mot så slutar det snart.

Finns en mängd olika verktyg för att klippa en hunds klor

Det 3 verktygen som är bäst att använda är och det är helt tycke och smak, välj den som tilltalar dig mest.

Giljotinklippare: skär som en giljotin men från det motsatta hållet. Den klämmer från toppen och skivar från botten. Det är möjligt att vända riktningen om man vill på detta verktyg. Giljotinklipparen tenderar att sätta en större press på nageln och det kan ibland bli obehagligt.

Saxnagelklippare: är ganska vassa och kan göra bra jobb, de skär rent och snabbt med bara lite övning.

Ett annat alternativ är en slags slipningsmetod: Använd en nagelfil men det tar väldigt lång tid. Drämmelverktyg som det heter, fungerar som en liten träslip eller borr, men den måste användas med väldigt stor försiktighet. De har rundad filspets och en borr som kan slipa ner nageln till valfri längd. Men i hög hastighet kan det bli varmt för snabbt. Testa slipningen först på något som är likt en nagel. och håll sedan på spetsen efter att den slutat snurra och känn om du bränner dig. Om det skulle vara för varmt, är det så klart för varmt att använda på en hundnagel.

Tips inför klo-klippning

När du ska klippa din hunds nagel, så lägg din schäfer på rygg på golvet. Om hunden skulle var äldre än 6 mån. gammal och ni är bra kompisar bråkar den oftast minimalt. Men det är viktigt att hunden behåller lugnet och inte rycker i foten vid fel tillfälle, då kan det sluta illa.

Klipp varje nagel i tur och ordning och var extra försiktig med en valps naglar. För att hålla hår undan från nageln kan du ta en bebisstrumpa och peta hål för nageln, så kan du koncentrera dig på nageln. Med på de flesta schäfrar är detta ofta inte nödvändigt.

Gå försiktigt fram och ge din hund belöning efter!