http://sexvibe.video/

Så får du din schäfer att sitta

2,759

Man kan lära en hund otroligt många trick, men ett utav de viktigaste är bl.a. “sitt” och du har många fördelar att lära din hund att sitta när du vill det. Eftersom en hund är mer uppmärksam när den sitter ner och detta gör det även lättare att lära hunden andra kommandon.

När en hund sitter så har den ögonen på dig, men kan fortfarande vifta på svansen om den vill. Men när hunden sitter betyder det att den inte kan jaga katter, rusa igenom trädgården, hoppa över möbler eller springa ut på gatan. Hur lång tid det tar att lära en hund kommandot “sitt” varierar från hund till hund och från ras till ras. Men det brukar gå ganska fort att lära en hund att sitta.

Börja redan i tidig ålder

Du kan utnyttja hundens spontana beteende redan när den är en liten valp, genom att när hunden sätter sig ner så säger du kommandot “sitt” och visa med en handgest. På detta sättet kommer hunden så småningom att associera beteendet med kommandot. Men glöm inte att berömma hunden när den gör som du vill, men beröm inte överdådigt med t.ex. godis, de kan du spara tills du verkligen behöver dem.

Du kan även trycka ner hundens bakdel mot golvet lite försiktigt och samtidigt säga “sitt” när hunden sätter sig ner. Så småningom förstår hunden att den ska sitta när du säger “sitt”. Upprepa detta många gånger under dagen och ge inte upp så kommer du snart att ha en hund som sätter sig ner när du säger kommandot “sitt”.