http://sexvibe.video/

8 Roliga Lekar att leka med din Schäferhund

9,536

Självklart kan man hitta på i stort sett vilka lekar som helst med sin hund så länge den uppskattar dem. Problemet kan vara att vi vuxna människor har dålig fantasi, så här kommer några tips på olika lekar du kan utföra tillsammans med din hund:

1. Söklekar
Söklekar brukar uppskattas av alla hundar, men tänk på att låta hunden jobba mer för sin belöning. En söklek i sig kan varieras på olika sätt, bl.a. kan ett gömt föremål vara belöningen, eller gömt godis eller att sätta hunden i arbete. Söklekar går att variera i det oändliga och många gånger är det lättast att gömma en sak som hunden får leta reda på inom ett stort område. Medans nästa gång får hunden leta efter pyttesmå godisbitar i en lite mindre ruta.

2. Hitta spunk
Ja precis som Pippi Långstrump kan du och din hund gå ut och leta spunk, då letar ni efter något som ni inte riktigt vet vad det är. Uppträd då inför din hund som om du skulle vara ute i skogen och leta svamp. Du kommer då att väcka hunden intresse om du hittar något spännande när ni är ute och går. Det du hittar kan vara allt från kottar, pinnar, bortappande vantar till mat och leksaker. Ibland kan du låta hunden dela det du hittat med dig, medans andra gånger behåller du byte för dig själv.

3. Knuff leken
Knuff leken brukar många hundar älskar att leka, det är en fysisk lek och en lek som får hunden att spontant söka kontakt. Om du knuffar iväg din hund så blir oftast reaktionen att den kommer tillbaka till dig. Precis vad leken gå ut på, eftersom att du då har lyckats skapa det beteende som du vill ha fram, så ska du gärna belöna hunden efteråt. När du och din hund leker knufflekar är det viktigt att du har ett avslappnat, så att hunden inte uppfattar dig som dominant.

4. Smyglekar
Att långsamt försöka smyga sig på sin hund för att sedan kasta sig över den, tycker många hundar är skoj. Om man sedan börjar att smyga en bit bort och spänner ögonen i den, men på ett busigt sätt så kan man riktigt se hur det spritter till i hunden av förväntan över vad det är som ska hända.

5. Kamp eller draglekar
Om vill ha kamp eller draglekar med din hund, så är det lättare om du knyter fast ett föremål i ett snöre, då blir det lättare att få fart på jaktlusten hos en hund. Du kan försöka att få föremålet att imitera en hare när du drar snöret över marken. Om din hunden gillar att kampa så kan du låta hunden få tag på föremålet och sedan dra lite i det.

6. Tappa vanten/handsken
Ett sätt att göra det lite roligare under en promenad är att låtsas tappa din vante. Och ”upptäck” att du tappat den först efter några meter, gå då tillbaks med hunden som får leta upp den! Många hundar förstår direkt vad det handlar om och beröm hunden när den är och snusar på din vante. Hunden kommer snabbt att förstå vad det är du vill att den ska göra, bara efter några gånger och kommer nog att vilja gärna bära vanten resten av promenaden. Så kom ihåg att ta med dig en extra vante som du själv kan ha på dig om du fryser.

7. Skäms
För att lära din hund kommandot “skäms” så behöver du en post-it lapp och lite godis. Sätt fast lappen på hundens nos och när hunden försöker ta bort den med tassen (så ser ut som om den skäms) berömmer du din hund och ger godis. Din hund kommer förstås inte att förstå vad skäms betyder, utan bara att den gör något duktigt. Efter ett tag kommer du att kunna säga ”skäms” precis när hunden tar med tassen på nosen. Hunden kommer då sedan att förstå att ”skäms” betyder att den ska ta med tassen på sin nos. Här gäller det att ha tålamod och ge mycket godis och beröm! Försök att öva bara 5 min. om dagen, för hunden lär sig bättre om du tränar lite varje dag.

8. Städa
För att lära din hund att städa, börja med att riva sönder ett papper och sprid ut pappersbitarna på golvet. Ha även en korg eller en låda bredvid. När hunden sedan nosar på pappret så berömmer du och ger den godis. Om hunden tar upp en pappersbit berömmer du ännu mer. Försök sedan att uppmuntra hunden att släppa bitarna någonstans i närheten av lådan. Efter ett tag kommer hunden att förstå att den ska släppa pappersbitarna i lådan. Men ta det lugnt och försök inte lära din hund allt på samma dag! Det kan ta flera veckor, så öva bara lite varje dag och var nöjd och stolt över små framsteg!