http://sexvibe.video/

6 Extra Tillskott du kan ge din Schäfer tillsammans med maten

4,674

Schäfern är som alla andra hundar köttätare och schäferns tarmsystem är förhållandevis rakt och kan även vara kortare än hos andra hundar. Detta gör att den vegetabiliska och växtbaserande kosten blir svårsmält för dem, så därför bör man som schäfer ägare fokusera på att ge dem kött. Givetvis betyder det inte att man bara ska ge dem enbart rått eller kokt kött.

Det du ska tänka på är att köttprocenten i hundmaten är hög, köttet skall vara placerat högt upp på ingredienslistan det tyder på att maten innehåller mycket kött. Det är faktiskt bättre att betala lite mer för att få bättre kvalité, det blir billigare både för dig och hunden i längden. Eftersom att mat av bättre kvalité inte innehåller billiga utfyllnadsmedel, dessa kan orsaka magproblem hos din schäfer. Ger det utfyllnadsmedlet inte magproblem så ger det alla gånger mer avföring och du får som ägare mer att plocka upp efter din hund.

Lägga till Extra Tillskott i Maten

De flesta vuxna schäfrar konsumerar ungefär 30-40 kg torrfoder/mån. Vissa hundägare vill ge sin hund lite extra tillskott i maten och det kan bero på att schäfrar har tendens att drabbas av höftledsdysplasi och hudproblem.

Och det finns många säkra tillskott som du kan lägga till i maten, som bl.a.:

* Vitamin C (askorbinsyra) som hjälper bindväv och muskler

* Omega-3 (fettsyra) bra för immunförsvaret

* Fiskleverolja eller vetegroddsolja som är bra för pälsen

Glukosamin (MSM) bra för hundens leder

* Jod/Kelp ger ett stöd för sköldkörtelfunktionen

* Flavinoider bra för hjärtat

Här är ett recept på köttkost av färska råvaror som du kan ge till din schäfer

5 kg nötkött eller blandfärs (köttet får inte vara för magert)

1 förp. spannmål (om din hund nu inte är känslig för vete)
1 förp. havremjölsflingor
10 st. ägg
1 förp. vetegroddar
1/2 kopp rapsolja
1/4 melass

Önskar du en mera fast konsistens så blanda i lite gelatin.

Blanda samman alla ingredienser och rulla till stora köttbullar ungefär 1 dm i diameter. Styck-frys dem sedan och ta fram och tina dem i tid till varje måltid.

Tänk på att vara uppmärksam på så att köttet inte har oönskade organismer. Köttet kan för säkerhetsskull kokas till medel eller genomkokt.