http://sexvibe.video/

Silversalva – Är det lösningen på din schäfers klåda?

4,085

Som många redan vet så drabbas schäfrar oftare än någon annan ras av klåda. Och det är faktiskt så sorgligt att Agria gjort en undersökning och kommit fram till att det avlivas 5 ggr fler schäfrar p.g.a. klåda än någon annan ras.

Att leva med en hund som har klåda

Att leva med en hund som ständigt lider av klåda är inte speciellt lätt, ofta tar man till höga kortisondoser som i sin tur kan leda till olika biverkningar. Detta är nog inte vad en valpköpare föreställt sig när man tagit hem en fyrbent sällskapskamrat i sitt hem.

Vanligt med klåda hos en schäfer Det är faktiskt så att 1 utan de vanligaste 20 orsakerna till varför en schäfer ägare besöker en veterinär är just för att sin hund fått besvärlig klåda.
Orsak till varför de får klåda Varför en schäfer får besvärlig klåda beror oftast på att de för mat som är för svårsmält. I torrfoder finns det många gånger ett svårtsmält fiskprotein eller för mycket sojaprotein. Det är många gånger alldeles för mycket protein i torrfoder för hundar. När en schäfer äter fel hundfoder med ett för högt protein innehåll så får de fel balans mellan kolhydrater och proteiner. Schäferns muskler blir stela av svårsmält mat. Vill man prompt tillföra mer protein i maten så ska man istället tillsätta lättsmält kött.

Syns på pälsen

Om en schäfer får för svårtsmält mat så syns det väldigt tydligt på dess päls. Huden får klåda och de börjar frenetiskt att klia sig, oftast på benen och i korset. Hunden får även mjäll och huden blir otroligt torr, pälsen förlorar helt enkelt sin fina glans och kan till och med börja fälla hår. Börjar de fälla hår blir de ofta hårlösa på vissa ställen. Något annat som drabbas är deras avföring, som då blir för lös. En schäfers avföring ska vara fast.

Alternativa lösningar

Ett alternativ istället för att gå till en veterinär och få kortison utskrivet är att prova silversalva. Det är en mjukgörande, klådstillande och antiseptisk salva som bara innehåller naturliga och rena ingredienser: emuolja, kolloidalt silver, aloe vera, allantoin, glycerol, e-vitamin och eteriska oljor. Denna salva använd med fördel vid eksem, hudsprickning och klåda. Silversalva är naturens egen antibiotika.

Innehållet i Silversalvan

Eumolja: emuoljan är en animalisk olja som kommer i från emun, som är en australisk släkting till en afrikanska strutsen. Emunen finns i vilt tillstånd bara i Australien. Urinvånarna från Australien han använt sig av enufettet mot brännskador, muskleskador och allmän värk i flera 1000-tals år. Eumoljan har en sammansättning som matchar vårt hudfett, vilket gör att den lätt tränger ner i huden och vitaliserar den och gör den mjuk.

  • Kolloidalt silver: är ett ämne som effektivt dödar bakterier, virus, svamp och encelliga protozoer (amöbor och plasmodium).
  • Aloe vera: Är en växt som hjälper till att läka sår på kroppen, den vårdar huden och är även bra för magen.
  • Allantoin: verkar fuktighetsbevarande och sårläkande.
  • Glycerol: är en alkohol som återfinns i fett, glycerin förbättrar hudbarriärens fuktbalans och förmågan att bibehålla den.
  • E-vitamin: skyddar huden mot att förstöras, stimulerar blodcirkulationen och har en läkande effekt på sår.