http://sexvibe.video/

Att lära din scähfer kommandot “Stanna”

3,535

Men du måste först lära hunden kommandot “sitt”, när hunden kan det kommandot så ge då kommandot “stanna” och visa med hela handflatan mot nosen och visa tydligt att du vill att hunden ska stanna. Ta därefter ett steg tillbaka. Om hunden följer efter dig upprepa då gesten och kommandot “stanna”. Stannar hunden kvar denna gång så beröm den och ge den gärna en godis eller en leksak. Eftersom tar du ett till steg tillbaka och sedan ett till och glöm inte att berömma efteråt.

Om hunden inte vill sitta kvar på sin plats utan följer efter dig så är detta helt normalt eftersom att den vill följa efter sin ledare. Ett ytterligare knep är att då koppla fast hunden i ett rep/löplina eller ett långt koppel. Svep sedan repet/kopplet runt ett träd som är i närheten av hunden och håll själv i kopplet. När hunden tar ett steg tillbaka så ryck då till i kopplet och säg då “stanna” och visa med handen att du vill att hunden ska stanna kvar. Men dra inte för hårt då sätter du din hund i obalans och det är inte vad vi vill göra med denna övning, du vill begränsa inte straffa. Har du inte något träd i närheten så kanske du har en partner att använda dig utav.

Alla hundar reagerar olika

En del hundar vill ligga ner när de tränar och speciellt när du kommer att backa ifrån den. Så du kan behöva träna hunden att sitta upp innan hunden kan behärska kommandot “stanna”.

Efter att du fått din hund att “stanna” så säg då “kom” till hunden och vinka hit den till dig. Men kom ihåg att alla handkommandon skall vara unika, så att hunden inte blandar ihop dem och blir förvirrad.

När hunden sedan kommer till dig ge den då massor med beröm och upprepa övningen regelbundet så att hunden lättare lär sig den. Du har lyckats helt när hunden sitter kvar när du säger “stanna” och du kan gå in i ditt hus utan att hunden följer efter. Men kom ihåg att bara gå in en snabbis och gå sedan ut med en leksak och ropa till huden att komma och beröm den sedan med att leka med den.