http://sexvibe.video/

Sant om Schäferns Beteende

6,106

Varje hund har sitt individuella beteende, men inom alla raser finns det vissa gemensamma drag. Det handlar ofta om deras instinktiva mönster, och hos schäfern så är det dubbel personlighet som kännetecknas.

Schäfern var från början en vallhund i Tyskland och på 1800-talet var de bra att ha som arbetskraft. Schäfern är otroligt duktig på att patrullera och på att valla får och därav deras typiska beteende. För att bara inom några månader som en schäfervalp kommit in i en familj visar den ett positivt samspel med familjen och blir misstänksam mot främlingar. Detta beteende bör man kunna kontrollera så att det senare inte blir till ett stort problem i vuxen ålder. En schäfer attackerar inte någon utav vidare, men ett milt morrande och ett och annat skall är ett tecken på att deras lojalitet. Men hunden är varken passiv eller rädd, vilket annars är orsaken till detta beteende bland andra hundraser.

Väldigt intellektuell 

Schäfern är en otroligt intellektuell varelse och man kan få en schäfer att göra betydligt mer än vad deras avel automatiskt överför. Detta ser man tydligast när de arbetar aktivt. Ett tydligt tecken på rasens dubbla personlighet är att de kan arbeta som bombhund eller räddningshund och visa hög grad av fysiska aktivitet, men kan också vänta tyst i timmar om det skulle behövas. Ett annat exempel på deras beteende är när man ser en schäfer arbeta som ledarhund till en blind person. Väl ute på gatan är hunden alert och rörlig och redo att stanna eller gå om det behövs. Men när sin kamrat/ägare är inne i en affär ändrar de genast sin takt dramatiskt och undviker hinder eller sitter och väntar lugnt och uppmärksamt tills det är dags att gå igen.

Schäfern är en aggressiv hund

Ibland uppfattas schäfern beteende felaktigt som en aggressiv hund. Men ofta är den inte aggressiv utav schäfern är skyddande och då kan den morra och skälla högt om det skulle behövas. Det är ett inövat svar som den har på ett hot. Det är inte på grund utav rädsla eller en önskan att skada någon, vilket det faktiskt kan vara hos andra hundar.

Fastän schäfern som tonåring är lite klumpig, så blir den med tiden fort mogen och blir då till en stabil och trofast följeslagare. De är duktiga på att hålla jämna steg med dig när du joggar eller sitter lugnt vid poolkanten när du sitter och solar. Detta är schäferns typiska beteende.