http://sexvibe.video/

Träning med en Schäfer

12,368

En schäferhund kan patrullera i timtal, skydda och hålla främlingar på avstånd. Att se en schäferhund vanka fram och tillbaka i timmar längsmed ett staket kan vara stressande på hög nivå för en människa, men en schäferhund verkar njuta av rutiner och tröttnar aldrig på sitt jobb, de trivs när de får ha en roll som håller dem aktiva. Schäferns träning bör arbetas med naturen och inte emot naturen. Så klart kan även en schäfer vara nöjd att sitta stilla långa stunder ibland, men med aktivitet håller man dem mentalt och fysiskt friska.

Börja träna tidigt

Man bör tänka på att börja träna en schäfer tidigt, redan vid 3 månader är de redo att dresseras till mer än bara “sitt, ligg och stanna”. Även om detta så klart är jättebra att det ingår i deras rutin, tänk ändå på att börja lugnt med träningen eftersom att deras ben fortfarande håller på att utvecklas. En lämplig träningsmetod är en enklare hinderbana, att lära hunden att navigera sig genom hinder och hitta ett specifikt föremål i slutet av hinderbanan, detta kommer att hålla din hundkamrat “alert” och nöjd, se dock till att deras bakben och leder inte ansträngs överdrivet.

När din schäfer blivit lite äldre kan den få lite mer ansträngande uppgifter eftersom att en schäfer inte är långt ifrån tonåren när den är i 6-8 mån, deras sinne och organ har då utvecklats mer och de är redo för mer komplexa rutiner och aktiva uppgifter som exempelvis en 1 kilometers springtur eller kort vandring uppför kullar eller 10 minuter frisbee kastning.

Det finns alltid något nytt som du kan lära den, att alternera med sinnes lekar är alltid bra som att lära den att hämta en tidning, hitta en leksak eller öppna en dörr, växla mellan dem. När schäfern blivit mellan 18 mån. – 2 år är den mogen för dressyrskola, denna skolning fortsätter i år och du kan i stort sett få din schäfer att göra vad som helst. Träna gärna med din schäfer varje dag minst 1 tim. Schäfern lär sig snabbt, men behöver regelbunden träning.