http://sexvibe.video/

Vad är en svart Schäfer?

13,821

Med sitt utmärkande utseende är schäferhunden väldigt lätt att känna igen.

Schäferns päls finns i tre varianter:

1. Glatt och grov päls
2. Lång, grov och glatt päls
3. Lång vågig päls (som är den minst önskvärda pälstypen).

Det finns 3 stycken godkända färger på en schäfer idag och dessa är svart, grå, svart/brun/gul.

Färgen på schäfern har inget med dess egenskaper att göra. Men på utställning så brukar färgen svart/ brun föredras av någon anledning.

Färgerna växlar

Men färgerna växlar mellan många olika nyanser från svart-brun, ask-ulvgrå , gula, rödbruna eller ljusgrå tecken med en tendens till svarta toppar. Schäfern kan även vara enfärgad svart eller grå, ha en svart sadel och mask. Det är tillåtet att ha obetydliga små vita tecken på bröstet och ljusa insidor på benen. De schäfrar som är helsvarta i färgen kan för ett otränat öga likna en groenendael (belgisk vallhund) fast med mer päls. Många har säkert sett en helfärgad svart schäfer utan att kanske veta om att detta just var en schäferhund. Dessa svarta schäfrar är till skillnad från de vita helt godkända i ras standarden.

Oavsett pälstypen så är pälsskötseln lätt att sköta, då den bara behöver en genomborstning i veckan. Schäfern är känd för att vara utomordentligt läraktig, lydig, social och klok. Den är väldigt respekterad, uppskattad och betraktas som en mycket allsidig hund, som med glädje antar olika utmaningar. Många gånger är det därför som denna hund används av polisen eller som ledhund åt blinda eller handikappade och som sport- och tävlingshund.