http://sexvibe.video/

Hundar som bits och vad du kan göra

5,059

Enligt undersökningar från CDC (Center for Disease Control) så biter hundar mer än 4,7 milj. människor/år. Rättegångar, läkarräkningar och ibland dödshjälp för hunden är vanliga resultat från detta oönskade och ofta oundvikliga beteende.

Hur svårt det är att träna en hund att inte bita?
Så klart varierar det från ålder och hundens individuella temperament. Men det finns en del vanliga tekniker som oftast brukar hjälpa när en hunden biter.

Börja redan i ung ålder

Försök att starta tidigt, eftersom att valparna har en naturlig benägenhet att bita och nafsa på allt. Detta kan bli stärkt av ägaren, som förståeligt ser beteendet som gulligt. Men mänsklig återhållsamhet är förutsättning för hundens återhållsamhet. Bra respektive dåliga vanor startar tidigt.

Efter 4-veckorsåldern kan en valp lära sig enkla kommandon. När valpen öppnar sin mun för försöka bita kan ett mjukt men bestämt ”Nej!” följt av en liten klämning på nosen så att munnen går igen. Men se bara upp så inte valpen biter sig i tungan och var speciellt noga med att inte pressa för hårt eller att ta för högt upp på nosen. Hundar har väldigt känslig nos och deras fina doftreceptorer sitter högt upp i näsborrarna. Så skada inte hundens förmåga att kunna lukta.

Straffa inte

Tricket är inte att straffa, utan att informera hunden. Målet är att hjälpa den valpen att förknippa röstkommandot med något obehag. Eftersom de flesta hundar ogillar att få sina nosar ihop klämda.

Tillsammans med muntliga belöningar och försiktig fysisk gränssättning så ska du umgås din hund så tidigt och ofta som du kan. Detta bidrar till att du utveckla en lugn och säker hund. Rädda hundar som är ovana vid främlingar, är mycket mer benägna att bita.

Testa hunden

Utsätt hunden för andra hundar, så att hunden väjer sig. Att låta din hund möta olika varelser redan vid ung ålder kan motverka deras revirreflex. De flesta hundar kommer att minska bitandet när de leker med andra hundar. Eftersom de när de leker, nyper tag men inte hårt i varandra.

Steg för steg lönar det sig att ha tålmodig träning med din hund och det betalar sig oftast i en lugnare, mer lekfulla hund.