http://sexvibe.video/

Hur länge kan jag lämna min Hund ensam?

3,823

En återkommande fråga för många är hur länge man kan lämna en hund ensam eller hur länge man får lämna sin hund ensam. Detta är givetvis bra att tänka lite på innan man skaffar hund, men ibland förändras livet och det ser inte ut som det en gång gjorde, nytt jobb eller sjukdom ställer till det.

En hund är ett mycket socialt djur och den vill ha sin flock samlad runt sig för att den ska må bra. En hund trivs inte alls bra att ligga ensam hela dagarna. Nuförtiden arbetar många gånger båda parterna i ett hushåll, vilket innebär att ens hund kanske får ligga ensam i 8-10 timmar per dag.

En vuxen hund bör inte vara ensam i mer än 5 tim./dag och då menas inte att någon kommer hem och tar ut hunden på en promenad efter 5 timmar för att sedan lämnar hunden ensam hemma igen. Det är heller inte att rekommendera att lägga ansvaret för hundens rastning på sina barn. Visst går det att göra undantagsfall, men att lägga ansvaret för ens hunds eftermiddagsrastning och sällskap på ett barn som kanske bara är 10 år är inte rätt vare sig mot ens barn eller sin hund.

 

Många påstår att det “går bra “

Många människor påstår att de lämnat sin hund ensam både 8 och 10 tim./dag i flera år och att det gått ”hur bra som helst”. Visst är det så att hunden överlever det, men det är nog på gränsen till djurplågeri att utestänga ett flockdjur från sitt umgänge med sin flock under så pass lång tid dagarna i ända.

Däremot måste du lära en valp att vara ensam och så fort valpen kommit och gjort sig hyfsat hemmastadd så börja denna träning och en valp under fyra månader bör inte vara ensam mer än väldigt korta perioder. Börja smått genom att lämna den ensam när du går ut med sopor eller hämtar tidningen genom att stanna ute lite extra.

När du skaffar en hund så gäller det att kunna spendera sin tid tillsammans med den, men naturligtvis kan även du som arbetar 40-timmars veckor skaffa en hund, men då gäller det att se sig om efter hjälp.

 

4 Frågor att ställa sig när det gäller att hitta lösningar

1. Finns det kanske möjlighet att ha din hund på jobbet?

2. Kan du jobba hemifrån en del av tiden?

3.  Finns det kanske något hunddagis i närheten?

4.  Finns det någon som skulle kunna ställa upp med att vara dagmatte/Fodervärd? Kolla annonser, blocket etc..

 

Föreskrifter och lagar är inget att leva efter

Föreskrifterna från Jordbruksverket säger att du bör rasta din hund minst var 6:e timma dagtid, men det här är vad myndigheter säger och bara för att dom sätter regler och lagar så betyder det inte att det är ett optimalt sätt att sköta sin hund på. Någon kanske har en hund med känslig blåsa och då kan man inte hävda att man enligt regler eller lagar bara måste gå ut var 6:e timma. Vi har ett ansvar om vi tar oss an en schäfer eller någon annan hund, dom ska inte vara ensam hela dagarna och går det inte att hitta en lösning vilket oftast finns så kommer hunden säkert att kunna bli lyckligare hos någon annan.

Men om ditt liv förändrats, jobb, förhållande eller kanske en olycka, ge inte upp. Det finns många därute som kan tänka sig att hjälpa dig med din hund så du slipper ge den till någon annan, för det är givetvis en hemsk upplevelse att behöva se sin vän bo på annan plats.

 

Att komma ihåg om vi lämnar våran Schäfer hemma

* Dra ut alla elkontakter

* Sätt på spisens barnlås så hunden inte hoppar upp och råkar komma åt vredet

* Alltid fylla på med nytt färskt vatten