http://sexvibe.video/

Vilken är den bästa Vakthunden?

6,494

Vad är en vakthund?
En vakthund är en hund som är specialdresserad, med uppgift att vakta. En vakthund arbetar ensam under dygnets arbetsfria timmar och under den tiden som hunden inte är i tjänst så hålls den isolerad från andra människor i sin hundgård. Varje vakthund ska ha 4-6 st. olika förare och det är endast föraren som har kontakt med hunden.

Men många privatpersoner använder sin hundar för att vakta sin bostad eller någon annan privat egendom och många väljer att kalla dessa för “vakthundar”. Men dessa hundars arbetssätt avviker ganska kraftigt från den riktiga vakthundens. Det som t.ex. skiljer dem från den riktiga vakthunden är att dessa hundar lever tillsammans med sin hundägare och dennes familj. För under den tiden som vakthunden inte skall arbeta så isoleras den från andra människor.

I flera 100 år så har hundar varit väktare av sin egendom och då oavsett om det är familjemedlemmar, mark, boskap eller sitt hem. Många hundraser gör detta av sin natur, medans vissa hundar inte är särskilt inriktade på den uppgiften.

Det finns många hundraser som kan tränas till vakthundar, men de vanligaste som används för deras naturliga bevakning förmåga är:

Rottweiler
Rottweilers är bra vakthundar och detta på grund utav deras förmåga av uppmärksamhet och vänta-och-se attityd. De brukar sällan skälla i onödan och de lär sig snabbt, men behöver en fast hantering och disciplin, detta på grund utav deras viljestark natur. Det är dessutom väldigt stora hundar, de kan växa till en mankhöjd av 60-70 cm och väga mellan 45-60 kg.

Dobermann
Dobermann är väldigt känd för sitt häftiga temperament och detta gör dem utmärkt till vakthundar. Det är allt vanligare att militärer och poliser använder sig utav dessa hudar och detta på grund utav sin lydnad, intelligens och förmåga att hantera mänskliga angripare. Trots att de har ett vildsint rykte så är dobermann en verklig kärleksfull hund och väldigt villig att göra något för sina ägare. De har en mankhöjd på 60-70 cm och väger någonstans från 30-45 kg.

Schäfer
Schäfern har kallats av många som en utav de bästa vakthundar och familjekamraterna man kan ha. Genom sina milda natur speciellt med barn, bör inte misstolkas som en bristande förmåga att vara hård när det verkligen behövs. Schäfrar är mycket intelligenta, lydiga och kan lätt anfalla och släppa taget på kommando. Schäfrar är väldigt känd för att vara skyddande när det kommer till sin ägare. Och på grund av sin kärlek och sitt beroende av sin ägare, kan schäfrar ha det jobbigt med separationsångest, även om de lämnas ensamma under några timmar. De har en mankhöjd på 55-60 cm och väger mellan 30-50 kg.

Bullmastiff
Bullmastiff är en korsningar som består utav 60% engelsk mastiff och 40% engelsk bulldog. deras utseende är lite skrämmande. Dessa hundar är långa, en mankhöjd mellan 60-69 cm och den är tung, väger mellan 50-60 kg. Bullmastiff hoppar oftast på inkräktare och sliter ner dem, ställer sig på dem, blottar sina tänder och morrar hotfullt. Dessa hundar är väldigt lojal mot sina medmänniskor medans främlingar beaktar de varsamt. Det är därför som tidig socialisering är viktigt för en bullmastiff, så att de inte alltid blir aggressiva mot människor de inte känner.

Varför så bra med vakthundar?

*Därför att en hund kan analysera lukter bättre än en människa. En hund har ca 200 miljoner doftsinnesceller medans en människa har ca 5 miljoner.

*En hunden försvarar reviret direkt med sitt liv, en människan spiller tid på att försöka skaffa hjälp.

* Effekten förstärks av att en förövare aldrig kan vara riktigt säker på att det inte finns ytterligare en hund i närheten även om han lyckas eliminera en lösgående hund.

*Hundens färg seende är lite sämre än hos en människa, men hunden sen bättre i mörker och uppfattar rörelser mycket bättre än en människa.

*En hund uppfattar ljud snabbare än en människa och kan med 100 % säkerhet bestämma ljudets riktning. En människa uppfattar ljud på max 15-20.000 svängningar/sek, medans hunden kan uppfatta ljud på 30-50. 000 svängningar/sek.