http://sexvibe.video/

Frågor att ställa dig själv innan du köper en Hund

2,096

Frågor att ställa dig själv innan du köper en Hund

Att ha en hund är väldigt krävande och det är väldigt viktigt att man tänker över det hela innan man köper en hund. Det kan vara en fördel att i förväg överväga vilken ras som passar bäst in i din vardag. Eftersom du bör välja hundens ras, kön och ålder efter hur din arbetssituation ser ut. Så tänk över om det är en tik eller en hanhund som det är du vill ha, om du vill ha en valp eller en vuxen hund. Oavsett vilken hund du vill ha så kan det vara bra att fundera över om du ens är lämplig nog att ha en hund. Allt för många är optimistiska när de skaffar sig en hund och inser snabbt att de tagit sig vatten över huvudet, de insåg inte innan hur mycket arbetet det egentligen är med en hund. Och man ska veta att det tar tid för en hund att trivas. Innan måste man tänka på att en hund kan bli 15 år eller till och med äldre, därför måste man försöka blicka framåt i tiden och överväga sin framtidssituation ordentligt.

 

Hur ser din/er framtidssituation ut?

Har man tänkt åka utomlands, eller till och med funderat på att flytta utomlands? Kanske planerat att skaffa barn inom en snar framtid? då måste man vara beredd att göra tid för hunden också. Elle kanske tvärt om, funderat på att skaffa hund för barnens skull? men tänk då på att barnet flyttar hemifrån eller kanske till och med tappar intresse för hunden när de kommer upp i tonåren. Så huvudregeln för att skaffa en hund borde vara: Att man helt enkelt skaffar den för sin egen skull och ingen annans. Eftersom att foder, pälsskötsel och motion alltid ska läggas på den vuxne i familjen.

Tycker man att det skulle vara trevligt att köpa en hund en vacker sommardag, så måste man försöka tänka till en extra gång. Eftersom det är lättare att se till fördelarna med en hund på sommaren med alla de soliga, varma promenaderna. Men det är en helt annan sak att gå på långpromenader under den kalla, mörka och blåsiga hösten och vintern. Hundar kräver nämligen daglig motion och aktivering, så man måste ge sig ut i ur och skur.

 

3 frågor att besvara innan du skaffat hunden

Arbetar du mycket? Om du arbetar många timmar om dagen och kommer för det mesta hem set på kvällen kan det vara svårt, ja till och med kanske omöjligt att få en hund att passa in i ditt liv.

Om hunden blir sjuk, har du då råd med veterinärvård? Tänk på att din hund kan bli sjuk och då krävs det att du har råd att hjälpa din hund.

Är det ekonomiskt möjligt för dig att betala dyr veterinärvård, eller kommer hunden att vara en ekonomisk belastning för er familj? Tänk på att när du väl köpt hunden så är den inte gratis, det kan komma oväntade och oplanerade utgifter ibland!