http://sexvibe.video/

Bilder på Söta Schäfer valpar

3,541

Bilder på Söta Schäfer valpar

Lite Valp Råd
Trygghet kommer alltid först för en valp, den ska alltså inte tränas så tillvida att man ställer en massa krav på den. Försök istället att jobba med trygghet och tillit. Detta är vad all din fortsatta träning kommer att utgå ifrån.

När ni ska göra något tillsammans, se till att tala om det. Lyssnar inte valpen så är det inte för att den är liten och söt och har outvecklade öron. Nej, det för då är det ok att ta tag i valpen, men inte så att det gör ont, bara som en slags markering att visa att när du pratar så lyssnar man. En liten smekning emot halsen vänder ofta uppmärksamheten mot dig lika bra som med ett hårdare tag. Och tänk på att du oftast kommer längre med positiva signaler än med de negativa. Du vill ju att valpen ska tycka att det är trevligt att vara med dig.

Men tjata inte sönder valpen tillåt den lille att upptäcka världen utan att behöva lyssna på dig hela tiden. Däremot är det bra att du är tydlig när du faktiskt kommunicerar med den. Se till att valpen kommer när du vill att den ska göra det, utan att behöva upprepa dig 1000 gånger. Samma sak när du säger “nej”, se då till att valpen förstår att nej är ett nej.

Kontakt
Mycket av kontakten får man helt gratis om man bara utnyttjar valpens upptäckarlust. Ta med dig ditt lille ut i stora vida världen och visa den allt som finns där. Om valpen lär sig att om man har uppmärksamheten på dig, så uppenbarar sig en massa spännande saker, då lär den sig att alltid hålla ett öga på var du tar vägen.

Påbörjar din valp något förbjudet måste du tillrättavisa den. Låt inte valpen lära sig att göra fel. Men glöm heller inte bort att berömma valpen när den gör rätt. Det viktigast är att du inte ger dig och att du går som segrare i viljornas kamp. Men var dock aldrig arg på valpen. Det är nu valpen håller på att lära sig de regler som ska gälla. Den kan helt omöjligt veta vad du vill i detta skedet. Hjälp den göra rätt istället och försök alltid låta det positiva ha företräde framför det negativa.