http://sexvibe.video/

Ska jag välja en Tik eller en Hanhund?

4,536

Ska jag välja en Tik eller en Hanhund?

Innan du skaffar hund är det en fördel att sätta sig in i vad det innebär att ha en hanhund, respektive tik. Många anser att hanhundar är mindre krävande i vanliga hem, eftersom att de inte löper. Men hanhundar kan istället vara besvärliga i närheten av en tik som löper. hanhundar är oftast mer dominant än en tik, den är även större och kraftigare än tikar.

Det som många tycker är besvärligt med tikar är som sagt var att de löper 2ggr/år, tills de blir gamla. Tiken utsöndrar då en blodig flytning från slidan, vilket kan göra att mattor och möbler blir fläckiga om man tillåter att sin hund ligger på dessa. Men på de flesta djuraffärer finns det numera tikskydd att köpa, som är som den blöja som förhindrar att blodet droppar överallt. Det man måste tänka på under denna period är att hålla ett extra öga på hunden så att det inte blir några oönskade parningar. Eftersom att det är under löpperioden som en hund kan bli med valpar. Efter att en tik har haft sin löpperiod så kan det i vissa fall uppstå skendräktighet (hunden tror att den har valpar i magen).

Vilket är ett tillstånd som uppstår även fast tiken inte genomgått någon parning. Tikens mage blir då uppsvälld och får mjölk i bröstvårtorna. Detta är något som bara händer på ett fåtal tikar. Men du skall veta att om detta händer så kan din tik under skendräktighetsperioden bli lite sorgsen och deprimerad. Ibland rekommenderar veterinären sterilisering om detta skulle vara ett återkommande problem.

Så det finns både för och nackdelar med hanhundar respektive tikar och många nackdelar kan faktiskt begränsas eller helt elimineras genom att få hunden kastrerad eller steriliserad.