http://sexvibe.video/

Slädhundsstilen Nordisk Stil

1,634

Slädhundsstilen Nordisk Stil

 

För nordisk stil behöver du:

* Skidor

* Stavar

* Pulka + eventuella vikter

* Nordisk sele

* Dragbälte

* Draglina

* Hund/hundar

 

Med eller utan pulka

I nordisk stil drar hunden en pulka med last eller har en sele med lina, så kallad linkörning. I dessa båda fall åker föraren efter hunden på skidor. Här finns det även flerspannsklasser (där 2 eller flera hundar drar pulkan): jaktstart, gemensam start, stafetter och combined (där en sträcka körs med pulka och nästa sträcka med linkörning). Tävlingar i nordisk stil har en hel del gemensamt med längdskidåkning. Eftersom det är skating som gäller för skidåkaren och de flesta tävlingar avgörs i vanliga heat.

Under tävlingar i nordisk stil är den vanligaste hundrasen vorsteh, schäfer, dobermann och andra brukshundar, även polarhundarna gör fina resultat. I linkörningsklassen är det bara en lina fäst mellan din hund och dig och det går otroligt fort! Oftast tävlar man bara med en hund i spannet, men i den “obegränsade klassen” kan man köra med flera hundar.

Draglasten man har i pulkan beror på vad hunden väger och dels på hur många hundar som finns i spannet. Distanser i nordisk stil är: 5km-25 km för herrar och 5km-20 km för damer.