http://sexvibe.video/

Välj rätt: Blandras eller Renrasig schäfer

4,563

Ska man välja en blandras eller en renrasig schäfer?

Varför människor väljer att skaffa sig en blandras beror ofta på att de är lite billigare. För när en hund intresserad människa upptäcker vad en renrasig hund kostar, med stamtavla så beslutar sig en del för att en blandras är det rätta för dem. En del känner kanske för att satsa på en blandras som kanske växt upp under svåra förhållanden och de vill då ge hunden ett stabilt hem. Rent grundläggande så är det inte någon större skillnad på en renrasig och en blandrasig hund. För de båda ger många år av glädje, på samma sätt som det hos båda kan uppstå beteende och rasmässiga problem.

Den lilla skillnaden…

Den enda skillnaden kan vara att det kan råda osäkerhet kring en blandras, då det ofta kan var svårt att säga vilket temperament som valpen kommer att utveckla. Kommer den att skälla mycket, vara reserverade för främmande människor eller ha en hög energinivå?

Man vet inte heller hur stor den vuxne hunden kommer att bli, vilken päls hunden kommer att få eller hur harmonisk hunden kommer att bli, då den har olika raser i sig. Men man kan dock förutse lite grann genom att titta på valpens föräldrar.