http://sexvibe.video/

Studera och lek lekar med din Schäferhund

6,139

De flesta hundar älskar att leka och inte bara med varandra utav även med sin husse/matte. Men det gäller att hitta rätt typ av lek som hunden verkligen tycker är rolig, försök att analysera din hund lite först.

  • Vad har du för typ utav hund?
  • Vilka ras egenskaper kan man förvänta sig utav din hund?
  • Hur är just din hund som individ?
  • Hur leker din hund med andra hundar?

För det är i hundens lekstil du kan hitta många utav dina svar till hur du ska anpassa lekarna, när det är du som ska vara lekkamraten. Det är inte ovanligt att olika typer utav hundar leker på olika sätt.

Studera din hunds lekmetod

Många vallhundsraser brukar gilla att jaga varandra, stoppa varandra och ibland tacklas lite under leken. Ta därför tillfälle att studera din hund tillsammans med sina hundkompisar och kolla även om din hund anpassar sig efter sina olika lek vänner.

Är det din hund som startar leken? eller är det den andra hunden som får dra igång din hund?

Om du har studerar din hund vid några tillfällen då den leker med andra hundar så har du förmodligen redan många av dessa svar. Så nu är det bara att omvandla hundens naturliga leksätt till så att det fungera mellan er två.

Olika lekstilar

När du leker med din hund, tänk på att ni är 2 som ska leka med varandra, att båda ska ha kul. Det är viktigt att som hundägare att våga sätta lite gränser och kräva att vara lekledaren. Hunden ska inte kunna ta över lekledarrollen, utan det är du som alltid ska ha kontroll. Att du ibland tillåter din hund att vara den dominanta i leken är en helt annan sak, men bara om det är du som tillåter det. Du ska alltid kunna avbryta leken oavsett anledning och hunden ska alltid respektera det. Och det är väldigt viktigt att du är tydlig när leken startar och när den slutar.

Hundar är alltid fysiska med varandra när de leker, så försök att vara det du också. Drar sig hunden undan när du bufflar och klappar på den så försök att lära den att detta är något positivt. Då kommer du att få en hund som kommer att bli trygg med hantering från sin ägare och även andra människor. För du vill väl inte ha en hund som drar sig undan då den ska bli klappad.

Kom ihåg att en hund kan lätt bli uttråkad om du alltid kör samma typ av lek. Lek hellre korta olika lekar och kom ihåg att sluta då hunden är på topp. Eftersom att hunden då vill ha mer och det är då lättare att få igång den nästa gång.