http://sexvibe.video/

Därför ska du rengöra schäferns öron

3,979

Schäferhunden är i stort mycket hälsosam och inte mer benägen att utveckla sjukdomar än någon annan ras. Men det finns vissa tillstånd som tenderar att uppstå hos vissa raser oftare än andra och öroninflammationer är ett typiskt exempel.

Hundar med långa öron råkar lätt ut för något som kallas Otitis Externa, vilket är en inflammation i yttre hörselgången. Det uppträder hos ungefär 20% av hundarna från tid till annan och det finns ett 10-tal olika möjliga orsaker och inom denna grupp inräknas schäfern.

Öroninflammation kan uppkomma med en enkel liten retning, som vid t.ex. vatten i örat efter ett bad. Även om schäfern skakar på sitt huvud kraftigt så kan en del vatten stanna inne i kanalen. Med en enkel hemmabehandling kan man ta bort det, med en 50/50 blandning av 5 procentig ättika och vatten kan man förebygga detta.

Rengör öronen

Hår som fastnar i öronkanalen kan skapa blockeringar och kan göra grunden för bakterietillväxt. Även vax kan göra detta, så försök därför att hålla schäferns öron torra och fri från bakterier genom att torka försiktigt med en bomullstuss i örat, men gå inte för långt ner i schäferns öra, för det kan göra ont.

När en bakterietillväxt sker kan den visa sig i olika former, så som öroninflammation, svamp och öronskabb.

Hundar i allmänhet använder sig utav sina tassar och klor när de kliar sig, eller skrapar sina huvuden mot mattor eller gräs och att få sin hund att undvika detta är i stort sett omöjligt. Beroende på vad som fastnat i deras naglar eller plockats upp från marken, kan hunden själv vara orsaken till problemen, då han försökt behandla sig själv. Marken innehåller ofta skadliga bakterier. Men blir det allt för ofta så är det bäst att du åker och undersöker din hund hos en veterinär.

En regelbunden rengöring med ättika eller speciellt rengöringslösning som finns att köpa på hundaffärer, kan du undvika att de flesta öronproblem uppstår.