http://sexvibe.video/

Så förbättrar du schäferns päls

6,213

Schäfers päls kräver inte speciellt mycket skötsel. Schäfern har ett dubbelt pälslager och det yttersta lagret består av ett grovt hår med medelstor längd, medans underullen är tät och mjuk. De olika lagren har olika funktioner, det yttre lagret skyddar kroppen mot mark och buskar, medans det inre skyddar mot solljus.

För att din hund ska få en bra päls är kosten A och O, det spelar ingen roll hur mycket du borstar och badar din hund om hunden inte får en bra kost, får hunden ingen bra päls heller. Mat med mycket bra och hög kvalité är hemligheten, men hög proteinhalt och en hög fetthalt på ditt torrfoder är ett bra alternativ, även vällagat lamm, kyckling eller nötkött är bra för en schäfer.

Svårt med vegetabilisk föda

Men tänk på att hundar hat svårare att bryta ner vegetabiliska ämnen, då de har raka magar till skillnad från en människa. Så maten bör inte innehålla så mycket vete, majs och annat växtmaterial.

När du gett din schäfer bra kost så är det dags att trimma pälsen! Då måste du borsta din schäfers päls 2ggr/v. för att hålla oljorna från hundens hud väl fördelade, så att det inte uppstår tovor nära huden. När du borstar din hund så bidrar du även till att avlägsna dött hår och döda hudceller och du håller huden luftad. Köp en riktig borste som du använder när du kammar din hund, och se till så att du inte borstar för hårt så att du skrapar upp en utgjutning.

När du borstar din hund så ska du både borsta i mot riktning med håret för att du kunna lösa upp de toviga områden och sedan med hårs.

Rengöring

Hur ofta du ska bada din hund variera helt på vart du bor, om du bor i mycket dammiga förhållanden som på en bondgård eller på landet, så kan 1g/mån. eller mer krävas för att pälsen ska må bra. Även inne i större städer finns det mycket damm och smuts i luften och det krävs då en del bad. Men i en typisk förort så kan det räcka att bada sin schäfer varannan eller var tredje månad. För att bedöma om din hund behöver ett bad, så kan du om du klappar hunden och det ryker upp ett dammoln så är det dags att bada din hund. Även om din hunds päls känns fet, så är det dags för ett bad. Så klar även när din hund rullat sig i olämpligheter så som lera, avföring behövs ett bad.

Det är även viktigt att du använder ett bra schampo för din hund, eftersom en del hundar kan vara känsliga för vete eller annat. Så ett havremjölschampo kan vara lugnande då, men dessa schampon gör att det fastna saker snabbare på pälsen och det krävs då att du badar din hund oftare. Mot allergi kan även ett aloeschampo vara bra.

Med regelbunden behandling kan din hunds päls hållas frisk och vacker, vilket kommer att gynna din hund och även göra dig stolt.